Kripto Varlıklar Muhasebesi kitabında kanunlar, kurallar ve standartlarla çevrelenmiş muhasebe dünyasının merkeziyetsiz, yıkıcı bir teknoloji ürünü olan kripto varlıklarla tanışmasına şahit olacaksınız. Kripto varlıklar gayri maddi varlık mı? Kripto varlıklar stok mu? Kripto varlıklar nakit ve nakit benzeri mi? Kripto varlıklar finansal araç mı? Hizmet tokenleri, Menkul kıymet tokenleri nasıl muhasebeleştirilir? Bu soruları ve daha fazlasını Amerikan Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri’ne ve Uluslararası Finansal Raporlama Standartları’na göre yanıtlarken odak noktamız; uluslararası muhasebe çevrelerinin yaklaşımlarını peşinen kabul etmek yerine kripto varlıkların özüne uygun olmayan bakış açılarını ortaya koymak ve yeni bir şeyler söylemek. Gerçek şu ki; merkeziyetsiz varlıklar, yasal boşluklara ve sahip oldukları tüm belirsizliklere rağmen meydan okurcasına büyüyorlar. Dünya bir dönüşümden geçiyor ve bu dönüşümde “değer yaratan” her şey değer yarattığı ölçüde varlığını sürdürecek. Değer yaratan her şeyin oluşturduğu sistemleri belirginleştirmek, eksikleri gidermek ve toplumların fayda sağlamasının yolunu açmak gerek…
#KriptoVarlıklarMuhasebesi #KriptoVarlıklar #FatmaÖzkul #BlockchainTeknolojisi #GenelKabulGörmüşMuhasebeİlkeleri #UluslararasıFinansalRaporlamaStandartları #DeğerYaratma #FinansTeknolojisi #BlokzincirMuhasebesi #HümanistKitap
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.